Information till samtliga seriespel i padel

Är du intresserad av att delta så skicka en intresseanmälan till
info@smashkumla.se

 

Seriespel ska vara något att se fram emot i veckorna som både är utvecklande för både spelares padelspel och hälsa. Seriespelet ska även vara något trivsamt som framkallar skratt och kamratskap, kanske även lite nya spelkompisar för framtida bataljer. Sportslighet och sunt förnuft förväntas av alla spelare oavsett division. Målet för oss på Smash är att skapa jämna serier med matcher som plockar fram de bästa ”padelversionen” av varje spelare och en ännu större kärlek för sporten.

Vid efterfrågan kommer SMASH att starta upp juniorserier så kontakta gärna info@smashkumla.se vid intresse.

  

Matchupplägg

Matcherna spelas i tre set. Första och andra set spelas som vanligt med tiebreak till 7 vid 6–6 i gem (vinnas med två bollar). Gemen spelas så matchen kan avgöras på tre set, vilket betyder att korta eller långa gem bestäms av båda lagen vid matchstart. Det går även att byta under spelets gång om tiden inte ser ut att räcka till. Om tiden är knapp efter två set så spelas ett supertiebreak till 10 (även där vinnas med två bollar). Finns det tid för ett ”normalt” tredje set går det givetvis bra istället för tiebreak. Matchen är slut när tre set är avgjorda, men får självklart fortsätta spela för tränings skull tills tiden är slut.

 

Inbollning är max ta 5 minuter på banan innan lottning sker om vilket lag som ska börja serva. Hemmalaget (först i schemat) ansvarar för att ta med sig fräscha bollar. Pigga bollar är roligare än trötta!

 

Regler gällande deltagare

Två eller tre anmälda spelare/lag, där minst en av de anmälda spelarna måste spela i varje match. Åldersgränsen är satt till 13 år. Vid de tillfällen då EN av de ordinarie spelarna inte kan delta får laget ta in en ersättare. Ersättaren får inte spela i samma serie för ett annat lag eller högre upp i Smash seriesystem. Ersättaren blir alltså kopplad till laget som hen spelat i och får inte i samma säsong spela i ett annat lag. När dessa regler inte efterföljs blir resultatet WO-förlust. Uppmaning är att ta med reserver med en rättvis spelnivå för serien som laget är i, att ta med reserver med alldeles för hög spelnivå tappar matcherna det roliga som seriespelet ska stå för.

Spelare i singelserie har ingen möjlighet att använda sig av reserver utan får lämna WO ifall det inte finns möjlighet att komma fram till ett alternativt speldatum. Se information under ”byte av matchtid” för mer information.

 

Poängutdelning samt placeringsföljd

Poängutdelningen är 2p/vunnet set
ex.
Poäng vid 3-0 i set = 6-0 

Poäng vid 2-1 i set = 4-2

Poäng vid WO: 6-0

 

Antal poäng.

Vunna matcher.

Gemskillnad. 

Resultat i inbördes möten.

Lottning.

 

Matchtid

Matcherna spelas över 90 minuter och speldag beror på Kings/Queens serie samt antal serier som startas upp. Till våren 2024 spelas tre matchtider per speldag (17-18:30, 18:30-20, 20-21:30), Kings spelas måndagar och Queens spelas torsdagar:

 

Byte av matchtid

Byte av tid är inte bra för nån, men om detta är sista utvägen så sker det i samspel med motståndarlaget och är gratis ifall bytet sker med annan match inom seriespelets bokade tider eller på helgfria vardagar mellan 06 och 16. Vid byte till annan tid bokas dem som vanligt i MATCHi till ordinarie pris.

För singelserien gäller samma regler + att övriga tider bokas till 50% rabatt, detta då singelspelarna inte har någon möjlighet att använda sig av reserver

 

Anmälningar efter startad säsong

Smash tar gärna emot anmälningar under hela årets gång och aspirerar att ha många divisioner för alla kunskapsnivåer. Nyanmälda lag kan därför placeras högre upp i seriesystemet vilket kan medföra förskjutningar i tabellerna. Smash har rätten att göra ändringar och flytta under seriespelets gång.

 

 

Alla frågor, synpunkter eller funderingar hänvisas till Info@smashkumla.se.